• شیراز، کیلومتر12 اتوبان شیراز اصفهان شهرک باجگاه
    18 - 07132605111
انواع ماستیک درزبندی بتن مزایا و کاربرد ها

انواع ماستیک درزبندی بتن مزایا و کاربرد ها

تاریخ انتشار دو شنبه 29 بهمن 1403


امروزه بتن نقش بسیار مهمی در صنعت ساختمان سازی ایفا می‌کند؛ اما نفوذ آب می‌تواند یک تهدید بزرگ در دوام سازه‌های بتنی باشد. از همین رو آب بندی بتن به یکی از مهم‌ترین مسائل مهندسان و پیمان‌کاران تبدیل شده است. درزبند‌ها و ماستیک‌ها، بخشی از دستاورد‌های تکنولوژی در جلوگیری از نفوذ آب به سازه‌های بتنی هستند که می‌توانند سازه‌های بتنی را در برابر نفوذ آب و مواد شیمیایی مقاوم کنند.

ماستیک درزبند چیست

ماستیک درزبند، نوعی آب بند کننده بتن است؛ که معمولا از پلیمرها، رزین‌ها و یا مواد آمینی تشکیل شده و به روش‌های مختلفی مانند چسباندن و جوشکاری، روی سطح بتن اعمال می‌شود. ماستیک‌ها معمولا انعطاف‌پذیری بالایی دارند و در برابر سرما، گرما، انقباض و انبساط بتن مقاوم‌اند.

تفاوت ماستیک سرد اجرا و ماستیک گرم اجرا

ماستیک‌های درزبند را بر اساس روش استفاده می‌توان به 2 دسته سرد اجرا و گرم اجرا تقسیم کرد. ماستیک سرد اجرا نوعی درزگیر آماده است که نیازی به گرم کردن ندارد و بلافاصله پس از باز کردن بسته بندی می‌توانید آن را روی سطح کار اعمال کنید، این ماستیک‌ها علاوه بر اینکه چسبندگی بسیار خوبی دارند، در برابر تغییرات دمایی، رطوبت و اشعه UV نیز مقاوم بوده و برای درزبندی راه‌ها، ساختمان‌های مسکونی و ساختمان‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ماستیک گرم اجرا، نیز نوعی ماستیک است که بر خلاف ماستیک سرد اجرا، قبل از استفاده باید در دمای بالا ( حدود 160-180 درجه سانتیگراد ) گرم شود. کاربرد ماستیک گرم اجرا، بسیار کمتر از ماستیک سرد اجرا است و فقط برای درزبندی راه‌ها و جاده‌ها کاربرد دارد.

انواع ماستیک درزبند

علاوه بر تقسیم بندی ماستیک‌ها به ماستیک سرد اجرا و ماستیک گرم اجرا، می‌توانیم آن‌ها را بر اساس مواد تشکیل دهنده و کاربرد نیز دسته بندی کنیم. با ما همراه باشید تا انواع ماستیک‌های درزبند را مقایسه و بررسی کنیم.

ماستیک پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان نوعی ماستیک سرد اجراست که با استفاده از پلیمر پلی‌یورتان و افزودنی‌های انعطاف‌پذیر تولید می‌شود. ماستیک پلی‌یورتان، مقاومت بالایی در برابر تغییرات دمایی، مواد شیمیایی و رطوبت دارد و به دلیل مواد افزودنی انعطاف‌پذیر که برای تولید آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، از انعطاف‌پذیری بالایی نیز برخوردار است. این نوع ماستیک، یکی از معدود ماستیک‌هایی است که در هر 3 دسته ماستیک های صنعتی، ماستیک های ساختمانی و ماستیک های راه سازی قرار می‌گیرد.

ماستیک سیلیکونی

ماستیک سیلیکونی نیز یکی دیگر از ماستیک‌های سرد اجرا است که با استفاده از سیلیکون و الاستومر‌های مصنوعی تولید می‌شود. این ماستیک، علاوه بر مقاومت بالا در برابر اشعه UV و رطوبت، چسبندگی و انعطاف‌پذیری بالایی نیز دارد. ماستیک سیلیکونی در دسته ماستیک های ساختمانی قرار می‌گیرد و در درزبندی دور پنجره‌ها، سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه‌ها کاربرد دارد.

ماستیک آکریلیک

ماستیک آکریلیک نیز یکی دیگر از انواع ماستیک سرد اجرا است که با استفاده از پلیمرهای آکریلیک و فیلرهای معدنی تولید می‌شود. از آن‌جا که این نوع ماستیک ساختمانی، در برابر ترکخوردگی بسیار مقاوم است  و با استفاده از رنگ‌های آکریلیک می‌توانید به سادگی آن‌ها را رنگ‌آمیزی کنید، برای درزگیری داخلی مناسب است.

ماستیک اپوکسی

ماستیک اپوکسی، یکی از ماستیک های رزینی سرد اجرا است که  با استفاده از رزین اپوکسی تولید می‌شود. این ماستیک، مقاومت بسیار بالایی در برابر سایش، فشار و حتی مواد شیمیایی دارد؛ به همین دلیل در دسته ماستیک های صنعتی قرار می‌گیرد.

ماستیک قیری

ماستیک قیری تنها ماستیکی است که می‌توانید هم به صورت سرد اجرا و هم به صورت ماستیک گرم اجرا از آن استفاده کنید. این ماستیک را با استفاده از قیر اصلاح شده، پلیمرهای الاستومری و فیلرهای معدنی تولید می‌کنند و به دلیل عمر طولانی و مقاومت زیاد، در درزگیری آسفالت و پل‌ها و همچنین در درزبندی مخازن آب کاربرد دارد.

پودر بندکشی

پودر بندکشی یکی از مواد درزبندی بتن است که با استفاده از سیمان و پلیمرهای معدنی تولید می‌شود. این ماستیک، همانطور که از اسمش مشخص است، ابتدا به صورت پودر است اما پس از مخلوط کردن با آب، به شکل خمیر در آمده و آماده استفاده می‌شود. درزگیری کاشی و سرامیک از کاربرد‌های پودر بندکشی هستند. همچنین از مزایای پودر بندکشی می‌توان به قابلیت رنگ‌آمیزی، ضد قارچ بودن و چسبندگی مناسب به لبه‌های کاشی اشاره کرد.

خمیر درزگیر

خمیر درزگیر یکی دیگر از محصولات درزبندی بتن است که با استفاده از مواد پلیمری مانند سیلیکون و آکریلیک تولید می‌شود و در درزبندی در و پنجره‌ها کاربرد دارد. هر یک از انواع خمیر درزبندی بتن، مزایا و کاربرد‌های خاص خود را داشته و باید بر اساس نیاز پروژه انتخاب شوند. برای مثال خمیر درزبندی آکریلیک قابلیت رنگ‌آمیزی با رنگ‌های آکریلیک را دارد اما ممکن است مقاومت کمتری در برابر رطوبت داشته باشد در حالی که خمیر های درزگیر سیلیکونی را نمی‌توانید رنگ‌آمیزی کنید اما مقاومت زیادی در برابر نفوذ آب دارند.

بهترین ماستیک درزبند

بهترین ماستیک درزبند، بسته به نوع پروژه می‌تواند متفاوت باشد. پیش از هر چیز باید انواع ماستیک درزبند را بشناسید و مزایا و کاربرد‌های هر کدام را بدانید تا بتوانید بسته به پروژه، بهترین ماستیک درزبند را انتخاب کنید. در جدول زیر انواع ماستیک درزبند، ویژگی‌ها و کاربرد‌های هر کدام را با یکدیگر مقایسه کرده ایم.

نوع ماستیک

روش اجرا

مواد تشکیل‌دهنده

کاربرد

ویژگی‌ها

ماستیک پلی‌یورتان

سرد اجرا

پلیمر پلی‌یورتان

ساختمانی، صنعتی، راه‌سازی

انعطاف‌پذیری بالا، مقاوم در برابر UV و مواد شیمیایی

ماستیک سیلیکونی

سرد اجرا

سیلیکون

ساختمانی (نما، پنجره، سرویس‌ها)

ضد آب، مقاوم در برابر دما و رطوبت

ماستیک قیری

هم سرد هم گرم

قیر و پلیمرهای الاستومری

راه‌سازی، بام، پل‌ها، تونل‌ها

مقاوم در برابر آب، مناسب برای درزگیری آسفالت و بتن

ماستیک آکریلیک

سرد اجرا

آکریلیک و پلیمرهای پلیمری

ساختمانی (دیوارها، سقف‌ها)

قابلیت رنگ‌آمیزی، چسبندگی بالا

ماستیک اپوکسی

سرد اجرا

رزین اپوکسی

صنعتی، کف‌پوش، ضدشیمیایی

مقاومت مکانیکی و شیمیایی بالا

پودر بندکشی

خشک + آب

سیمان، پلیمرهای معدنی

ساختمانی (کاشی، سرامیک، سنگ)

مقاوم در برابر رطوبت، پرکننده بین کاشی‌ها

خمیر درزگیر

سرد اجرا

پلیمرهای مختلف (اکریلیک، سیلیکون)

ساختمانی (شکاف‌ها، پنجره‌ها)

چسبندگی بالا، ضدآب در برخی مدل‌ها

مزایای ماستیک درزبند

مزایای ماستیک درزبند بسته به نوع ماستیک و کاربرد آن می‌تواند متفاوت باشد اما به طور کلی مهم‌ترین مزایای ماستیک درزبند عبارتند از:

  1. آب بندی بتن و جلوگیری از نفوذ آب: بسیاری از ماستیک‌های درزگیر، مانند ماستیک سیلیکونی، قیری و پلی یورتان به خوبی در برابر نفوذ آب مقاوم‌اند. همچنین این ماستیک‌ها می‌توانند از ترکخوردگی و فرسایش سطوح نیز جلوگیری کنند.
  2. انعطاف‌پذیری بالا: برخی از انواع ماستیک‌ها مانند ماستیک آکریلیک، سیلیکونی و پلی یورتان خاصیت ارتجاعی دارند و می‌توانند در برابر تغییرات دمایی، انقباض و انبساط سازه مقاومت کنند.
  3. چسبندگی بالا به انواع سطوح: ماستیک‌های درزبند به خوبی به انواع سطوح مانند بتن، فلز، چوب و سنگ می‌چسبند و برخی ماستیک‌ها مانند ماستیک پلی یورتان و سیلیکونی، بر خلاف سایر انواع درزبند بتن، قبل از اجرا نیازی به پرایمر ندارند.
  4. زیبایی و امکان رنگ‌آمیزی ماستیک ها: برخی از انواع ماستیک‌ها، مانند ماستیک آکریلیک را می‌توان متناسب با رنگ کف یا دیوار‌ها رنگ‌آمیزی کرد.

معایب ماستیک ها

ماستیک‌ها در کنار مزایای بسیار، معایبی نیز دارند که می‌تواند مشکلاتی را در اجرای پروژه‌ها به وجود آورد. برخی از مهمترین معایب ماستیک‌های درزبند عبارتند از:

  1. طول عمر محدود: برخی از ماستیک‌ها مانند ماستیک‌های آکریلیک یا سیلیکونی ممکن است بعد از چند سال ترک بخورند یا فرسوده شوند؛ همچنین ماستیک‌های قیری ممکن است در برابر نور زیاد و گرمای خورشید خشک شده و ترک بردارند.
  2. حساسیت به شرایط جوی: برخی ماستیک‌ها ممکن است به دما حساس باشند. مثلا برخی از ماستیک‌ها در هوای سرد یا مرطوب به خوبی خشک نمی‌شوند.

مواد درزبندی تک جزئی و مواد درزبندی دو جزئی چه تفاوتی دارند

ماستیک تک جزئی، به ماستیک‌هایی گفته می‌شود که بلافاصله بعد از باز کردن بسته بندی قابل استفاده اند و نیازی نیست آن‌ها را با چیزی مخلوط کنید. مانند ماستیک سیلیکونی، ماستیک آکریلیک، ماستیک قیری سرد اجرا و ماستیک پلی یورتان تک جزئی. سرعت اجرا یکی از مهمترین مزایای ماستیک تک جزئی است اما از معایب ماستیک‌های تک جزئی نیز می‌توان به زمان خشک شدن طولانی و مقاومت شیمیایی و مکانیکی کمتر اشاره کرد.

در مقابل ماستیک‌های دو جزئی، ماستیک‌هایی هستند که قبل از استفاده باید با مواد سخت کننده یا فعال کننده ( کاتالیست ) مخلوط شوند. از مهم‌ترین انواع ماستیک‌های دو جزئی می‌توان به ماستیک قیری گرم اجرا، ماستیک اپوکسی دو جزئی و ماستیک پلی یورتان دو جزئی اشاره کرد. استفاده از این ماستیک‌ها به تخصص و دقت بیشتری نیاز دارد و ممکن است زمان بر باشد، اما مقاومت آن‌ها از مقاومت ماستیک‌های تک جزئی بسیار بیشتر است.

خرید ماستیک درزبند

با خرید ماستیک درزبند و درزبندی سازه‌های بتنی، خیال شما از مقاومت بتن در برابر نفوذ آب و مواد شیمیایی به سازه‌های بتنی راحت خواهد بود. در نتیجه درزبندی بتن، یک هزینه اضافه نیست بلکه یک ضرورت برای محافظت از سازه‌ها در شرایط محیطی است.

شرکت پترو آپادانا آراز پارس، با قریب به 10 سال تجربه در زمینه تولید محصولات بتنی، همواره تلاش می‌کند با تولید محصولات با‌کیفیت، مقاومت و دوام پروژه‌های شما را تضمین کند.

همین حالا با ما تماس بگیرید تا با دریافت مشاوره پیش از خرید، بهترین محصول را برای درزبندی پروژه‌های خود انتخاب کنید.