• شیراز، کیلومتر12 اتوبان شیراز اصفهان شهرک باجگاه
    18 - 07132605111
آب بند کننده بتن چیست مزایا، کاربردها و روش آب بندی بتن

آب بند کننده بتن چیست مزایا، کاربردها و روش آب بندی بتن

تاریخ انتشار یک شنبه 14 بهمن 1403


امروزه شناخت مصالح ساختمانی و استفاده درست از هر کدام، یکی از مهم‌ترین اصول ساختمان سازیست. انتخاب یکی از ده‌ها مواد افزودنی بتن، که هر یک نیز انواعی دارند ممکن است کار سختی به نظر برسد، اما شناخت هر یک از انواع افزودنی بتن، مزایا و کاربرد‌های هر کدام، می‌تواند راه‌حل این مسئله باشد.

آب بند کننده بتن چیست؟

آب بند کننده بتن به موادی گفته می‌شود که به بتن اضافه می‌شوند تا از سازه‌ها در برابر نفوذ آب محافظت کنند. این آب بند کننده‌ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند. اول آب بند کننده‌هایی که به مخلوط بتن اضافه می‌شوند و دوم آب بند کننده‌هایی که بعد از بتن ریزی به صورت پوشش محافظتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع آب بند کننده بتن

همانطور که گفتیم، آب بند کننده‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند. بیایید با این 2 نوع آب‌بند کننده بیشتر آشنا شویم.

  • آب بند کننده کریستالی: این آب‌ بند کننده ها، همان آب بند کننده‌هایی هستند که پیش از بتن ریزی به مخلوط آن اضافه می‌شوند و با ایجاد کریستال‌هایی در مخلوط بتن، نفوذ‌پذیری آن را کاهش می‌دهند.
  • آب بند کننده‌های سطحی: این آب بند کننده‌ها به صورت یک لایه محافظتی، پس از بتن ریزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آب بند کننده سطحی با کیفیت، باید چسبندگی لازم را داشته باشد تا بتواند به خوبی به سطح کار بچسبد تا ورقه ورقه نشود و در برابر فشار و ساییدگی نیز مقاوم باشد.

آب بند کننده کریستالی

  • میکرو سیلیس: میکرو سیلیس ذرّات ریز سیلیکا است که با پر کردن فضا‌های خالی بتن، نفوذ‌پذیری آن را کاهش می‌دهد. ژل میکروسیلیس ( Petro Gel PS200سوپر ژل میکروسیلیس ( Petro Super Gel PS201 ) و پاور ژل میکروسیلیس الیافی ( Petro SGel PS202 ) از مهم‌ترین انواع آب‌ بند کننده‌های میکرو سیلیس هستند.
  • پلیمر‌های ضد آب: این پلیمر‌ها به صورت پودری و مایع تولید شده و با اضافه شدن به مخلوط بتن، آن را در برابر نفوذ آب مقاوم می‌کنند.
  • آب بند کننده‌های دافع آب: این آب بند کننده ها نیز با اضافه شدن به مخلوط بتن، نفوذ پذیری آن را کاهش می‌دهند. ممکن است بپرسید تفاوت آب بند کننده میکرو سیلیس با آب بند کننده دافع آب چیست؟ تفاوت در این است که میکرو سیلیس‌ها ساختار بتن را تغییر می‌دهند در حالی که آب بند کننده‌های دافع آب، موادی هستند که بر روی سطح ذرّات بتن قرار می‌گیرند و آن را مقاوم به نفوذ آب می‌کنند. همچنین این آب بند کننده‌ها با ایجاد قابلیت آبگریز، در ساختار سازه‌های بتنی، باعث می‌شوند زمانی که مثلا مقداری آب بر روی سطح سازه ریخته می‌شود، به جای نفوذ در بتن، روی سطح باقی بماند و در نهایت دفع شوند.

آب‌ بند کننده‌های سطحی

  • رنگ‌ها و پوشش‌های ضد آب: این مواد پس از بتن ریزی به صورت لایه ای بر روی سطح بتن ریخته می‌شوند و بعد از خشک شدن یک لایه ضد آب ایجاد می‌کنند. به دلیل رنگی بودن این نوع آب بند کننده، معمولا در آب بندی سطوح خارجی ساختمان‌ها کاربرد دارد.
  • ژل‌ها و غشا‌های ضد آب: این مواد به صورت ژل یا مایع بر روی سطح سازه بتنی ریخته می‌شوند. ژل‌ها و غشا‌های ضد آب مقاومت بیشتری نسبت به رنگ‌های ضد آب دارند و معمولا در آب بندی استخر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استاندارد های آب بند کننده بتن

توجه به استاندارد‌های تولید و استفاده از آب بندکننده‌های بتن از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا آب بند کننده‌ها، نقش بسیار مؤثری در بهبود مقاومت بتن و سالم ماندن آن در طول زمان دارند.

برخی از مهمترین استاندارد‌های آب بند کننده بتن عبارتند از:

  1. ASTM C494 – استاندارد افزودنی‌های بتن: این افزودنی بر اساس ویژگی‌های افزودنی‌های بتن آن‌ها را دسته بندی کرده و مشخص می‌کند هرکدام چه ویژگی‌هایی داشته باشند. مانند کاهش آب، تأخیر در گیرش افزایش دوام و کاهش نفوذ‌پذیری.
  2. ASTM C1602، استاندارد آب مصرفی در بتن: این استاندارد مشخص می‌کند که آب مورد استفاده در بطن باید فاقد مواد مضر، آلودگی و یا یون‌های مضر باشد. هدف از این استاندارد این است که به دلیل نامناسب بودن آب بتن، عملکرد بتن مختل نشود.
  3. آزمایش‌های بررسی عملکرد آب بند کننده بتن: برای سنجش عملکرد بتن آزمایش‌های متعددی وجود دارد که میزان نفوذ آب به بتن، مقاومت بتن در برابر یخ زدگی، میزان چسبندگی آب بند کننده‌های سطحی و مقاومت بتن در برابر مواد شیمیایی مانند سولفات‌ها، مواد خورنده و اسید‌ها بررسی می‌شود.

مزایای آب‌ بند کننده بتن

  • استفاده از آب بند کننده های بتن باعث افزایش عمر مفید سازه میشود. برای مثال جلوگیری از نفوذ آب باعث کاهش خوردگی میلگرد‌های داخل بتن شده و عمر مفید سازه را افزایش می‌دهد.
  • استفاده از آب بند کننده های بتن مقاومت سازه را در برابر شرایط جوی افزایش می‌دهد. اگر در ساختار بتن یا سطح آن از آب بند کننده استفاده نشده باشد، ممکن است سازه تحت تأثیر عوامل جوی به شدت آسیب ببیند، برای مثال سرمای شدید می‌تواند باعث ترک خوردن سطح بتن شود، اما آب بند کننده‌ها می‌توانند مقاومت بتن را در برابر ترک خوردگی افزایش دهند
  • استفاده از آب بند کننده های بتن موجب کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری خواهد شد. شاید ابتدا به نظرتان برسد که رعایت یک سری استانداردها در ساخت سازه های بتنی زمان بر و هزینه بردار هستند، اما گذشته از خسارت‌های غیر قابل جبرانی که استاندارد نبودن سازه بتنی می تواند به وجود بیاورد، اگر آسیب ببیند مجبور خواهید بود آن را تعمیر کنید و در نهایت زمان و هزینه بیشتری از استانداردسازی سازه بتنی هنگام ساخت نیز صرف کنید. آب بند کننده های بتن با کاهش نفوذ آب، نیاز به تعمیرات و نگهداری سازه‌ها را کاهش می‌دهند.

کاربرد آب‌ بند کننده‌های بتن

  • سدها و سازه‌های آبی: جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه و کاهش نشتی.
  • ساختمان‌های زیرزمینی: جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه‌های زیرزمینی مانند پارکینگ‌ها و تونل‌ها.
  • استخرها و مخازن آب: جلوگیری از نفوذ آب به دیواره‌ها و کف استخرها و مخازن.

ضد آب کردن سازه‌های بتنی

ضد آب کردن سازه‌های بتنی، به هر کاری گفته می‌شود که با هدف جلوگیری از نفوذ مایعاتی مانند آب به سازه‌های بتنی انجام می‌شود.

برخی از مهم‌ترین روش‌های ضد آب کردن سازه‌های بتنی عبارتند از:

  1. استفاده از آب بند کننده‌ها: همانطور که گفته شد، استفاده از آب بند کننده‌ها به دو صورت استفاده در مخلوط بتن و استفاده پس از بتن ریزی و به صورت لایه محافظتی می‌تواند انجام شود.
  2. افزودن مواد ضد آب به بتن: اضافه کردن برخی مواد ضد آب به مخلوط بتن، مانند ضد آب‌های مایع، می‌تواند نقش مهمی در کاهش نفوذ‌پذیری بتن داشته باشد.
  3. ایجاد لایه‌های عایق: ایجاد لایه‌های عایق مانند استفاده از لایه‌های PVC و ایزوگام بر روی سطح سازه‌های بتنی، می‌تواند تا حد زیادی از نفوذ آب به بتن جلوگیری کند.
  4. طراحی مناسب: طراحی صحیح سیستم زهکشی و شیب‌بندی مناسب در اطراف سازه نیز به جلوگیری از تجمع آب و نفوذ آن به داخل بتن کمک می‌کند.
  5. استفاده از بتن با کیفیت: علاوه بر روش‌هایی که برای ضد آب کردن بتن به کار می‌رود. انتخاب نوع بتن مناسب با نسبت آب به سیمان پایین و استفاده از سنگدانه‌های با کیفیت نیز می‌تواند نفوذپذیری را کاهش دهد.
  6. مراقبت و ترمیم: مراقبت دوره‌ای و ترمیم و تعمیر بتن در صورت ترک خوردگی نیز می‌تواند از بیشتر آسیب دیدن بتن جلوگیری کند.

قیمت آب بند کننده بتن در سال 1403

قیمت آب بند کننده بتن ثابت نیست و به عوامل مختلفی مانند نوع آب بند کننده، کیفیت آب بند کننده، میزان خرید و برند بستگی دارد.

  • نوع ماده آب بند کننده: انواع مختلفی از آب بند کننده‌ها، مانند  مواد پایه سیمانی، پلیمری، اپوکسی و سیلیکونی وجود دارند که بسته به کاربرد و ویژگی‌ها قیمت متفاوتی دارند. مثلا آب بند کننده‌های پلیمری، نسبت به نوع سیمانی گران‌تر هستند.
  • کیفیت و عملکرد: به طور کلی هرچه کیفیت مواد اولیه آب بند کننده بیشتر و عملکرد بهتری داشته باشد، قیمت بیشتری نیز خواهد داشت.
  • مقدار و بسته‌بندی: درست است که قیمت آب بند کننده‌ها معمولا به صورت کیلویی و یا لیتری اعلام می‌شود، اما در بیشتر مواقع، خرید عمده آب‌بند کننده بتن می‌تواند موجب کاهش قیمت‌ها شود.
  • برند و تولیدکننده: برندهای معتبر معمولاً به دلیل شهرت و تضمین کیفیت خود قیمت بالاتری دارند. محصولات برندهای شناخته شده ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند اما معمولاً از نظر کیفیت و عملکرد قابل اعتمادتر هستند.
  • شرایط بازار: نوسانات بازار، تقاضا و عرضه مواد اولیه، و تغییرات اقتصادی می‌توانند بر قیمت‌ها تأثیر بگذارند. در زمان‌هایی که تقاضا برای ساخت و ساز افزایش می‌یابد، ممکن است قیمت مواد آب بند کننده نیز افزایش یابد.
  • ویژگی‌های خاص: برخی از آب بند کننده‌ها دارای ویژگی‌های خاصی مانند مقاومت در برابر مواد شیمیایی، UV، یا حرارت هستند که می‌تواند به افزایش قیمت آن‌ها منجر شود.
  • هزینه حمل و نقل: هزینه‌های مربوط به حمل و نقل مواد نیز می‌تواند بر قیمت نهایی تأثیر بگذارد، به خصوص اگر مواد از مناطق دور تأمین شوند.
  • میزان تقاضا: در زمان‌هایی که پروژه‌های ساختمانی زیاد هستند، تقاضا برای مواد آب بند کننده افزایش می‌یابد که می‌تواند موجب افزایش قیمت شود.

خرید آب‌ بند کننده بتن

با خرید بهترین آب بند کننده بتن، می‌توانید سازه‌هایی تولید کنید که تا مدت‌ها، بدون نیاز به بازسازی، سالم باقی خواهند ماند.

شرکت پترو آپادانا آراز پارس، با تولید بهترین آب بند کننده های بتن، همواره موفق شده است رضایت مشتریان خود را به دست آورد.

برخی ویژگی‌های بهترین آب بند کننده بتن پترو آپادانا، عبارتند از:

  • قدرت نفوذ بالا: می‌تواند به خوبی به عمق سازه‌ها نفوذ کند تا در بتن هیچ فضای خالی باقی نماند.
  • مقاوم در برابر رطوبت: آب بند کننده‌های پترو آپادانا در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند و به خوبی از نفوذ آب به بتن جلوگیری می‌کنند.
  • چسبندگی قوی: با خرید آب بند کننده سطحی پترو آپادانا نیازی نیست نگران ورقه ورقه شدن آن‌ها باشید.
  • مقاوم در برابر مواد شیمیایی: آب بند کننده پترو آپادانا، همچنین در برابر مواد شیمیایی مانند اسید‌ها، سولفات‌ها و... مقاوم است.
  • سازگار با انواع بتن: این آب بند کننده‌ها، با انواع بتن مانند مسلح، غیر مسلح، پیشساخته و.... سازگارند.
  • قیمت مناسب: شرکت پترو آپادانا آراز پارس همواره تلاش می‌کند محصولاتی تولید کند که علاوه بر کیفیت، قیمت مناسبی نیز داشته باشند.

 

شما نیز، با ما تماس بگیرید تا با خرید محصولات با‌کیفیت و دریافت مشاوره رایگان در زمینه خرید مصالح ساختمانی مناسب و روش استفاده از هر کدام، کیفیت پروژه‌هایتان را تضمین کنید.